interieuradvies
Vrijstaande woning Lochem

Voor deze, onder architectuur gebouwde, vrijstaande woning vroegen de bewoners mijn hulp bij het opstellen van een passende indeling waarbij alle ruimtes met elkaar in verbinding moesten worden gebracht. Nu de kinderen het huis uit waren wilde zij de benedenverdieping weer als één geheel gaan ervaren en het gehele interieur vernieuwen. De aansluiting met de vernieuwde tuin stond daarbij ook hoog op het lijstje. Verder kwamen ruimte, licht en comfort als pijlers voor dit project naar voren. 

Vervolgens leidde dit naar het aandragen van oplossingen waar zij tot op heden niet aan gedacht hadden!

Wensen

Na de intake heb ik de bewoners gevraagd om hun wensen kracht bij te zetten met beeld.
Naast enkele overeenkomsten kwam hieruit naar voren dat er sterke verschillen waren die bij elkaar gebracht dienden te worden voor een thuis voor beide. Vervolgens heb ik bovenstaand sfeerboard opgesteld waarin beide bewoners naar voren kwamen. Dit sfeerboard gaf houvast en was de rode draad tijdens het hele project.   

moOdboard

Voordat er een start gemaakt kon worden met de indeling ben ik eerst met de bewoners naar de huidige basis van de woning gaan kijken. Hierbij kwam naar voren dat er op deze woonlaag meer ruimte te behalen viel waarmee zelfs een levensloopbestendige indeling te bouwen viel. Hiermee kunnen de bewoner er zo lang als mogelijk wonen zonder gebruik te hoeven maken van de trappen. 

Doormiddel van het opstellen van een 3D ontwerp in zwart-wit, werd het mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheid die met het plan ontstond. 

De indeling is samen met bovenstaande basis ontworpen om dit op elkaar te laten aansluiten. Hierbij heb ik gedacht aan de looproutes, verbinding tussen de ruimtes en met de tuin én levensloop bestendig maken van de verdieping. Ze wensten beide een plek om met het gehele gezin samen te kunnen komen, maar daarnaast ook hun eigen plek te hebben.  

Hieruit volgde een inrichting waarbij het linker deel van de woning flexibel te gebruiken valt. Nu in gebruik als kantoor en muziekruimte. Later kan hier een ruime slaapkamer met badkamer gemaakt worden door enkel een wand te plaatsen tussen de huidige muziekruimte en de keuken. 
De keuken is het hart geworden voor het samenzijn met het hele gezin. De woonkamer heeft meerdere functies gekregen. 

INDELING

CORRIE & LEO  
  
REVIEW

We hebben José ingeschakeld voor de renovatie van onze benedenverdieping. Ze denkt bij elke stap met je mee, ook op bouwtechnisch vlak.

Wij vonden het fijn om het project door middel van een eindpresentatie met haar af te ronden. Zo hebben wij daarbij een boek van ons project ontvangen en alle stalen bij elkaar kunnen ervaren. Daarbij komend is het prettig om gebruik te kunnen gaan maken van haar netwerk aan uitvoerders en leveranciers. Dat scheelt ons veel uitzoekwerk.

We waren onder de indruk van het werk dat zij verzet heeft en zijn tevreden met het resultaat.
- Corrie & Leo-


kleuren en
materialen

kleuren, materialen, meubels en verlichting

Meubels en verlichting