interieuradvies
Vrijstaande woning Lochem

Voor deze vrijstaande woning vroegen de bewoners wat ik voor het kon betekenen op het gebied van interieuradvies voor hun benedenverdieping. De kinderen zijn al even het huis uit en ze wilden na vele jaren wat anders. Van de gordijnen en meubels tot en met de verlichting. 
Van samen een rondje kijken, vragen stellen en de wensen te inventariseren, komen we vervolgens uit op een groter project dan in eerste instantie gedacht. 

Hierdoor kan de woning direct levensloop bestendig aangepakt worden waarmee een duurzame en toekomstgericht advies in ontwikkeling is. Door dieper in te gaan op de woonwensen kwamen de belangrijkste punten naar boven. Licht, ruimte en comfort zijn de pijlers die opgesteld zijn. Vervolgens leidde dit naar het aandragen van oplossingen waar zij tot op heden niet aan gedacht hadden.

Dit project loopt tot heden en is vol in ontwikkeling.  

Wensen

Na de intake heb ik de bewoners gevraagd om hun wensen kracht bij te zetten met beeld.
Naast enkele overeenkomsten kwam hieruit naar voren dat er sterke verschillen zijn die bij elkaar gebracht dienen te worden voor een thuis voor beide. Vervolgens heb ik bovenstaand sfeerboard opgesteld waarin beide bewoners naar voren komen. Dit sfeerboard geeft houvast en is de rode draad tijdens het hele project.   

Voordat er een start gemaakt kan worden met de indeling ben ik eerst met de bewoners naar de huidige basis van de woning gaan kijken. Hiermee kwam naar voren dat er op deze woonlaag meer ruimte te behalen valt. Zo kan de woning zelfs een levensloopbestendige indeling krijgen. Hiermee kunnen de bewoner er zo lang als mogelijk wonen zonder gebruik te hoeven maken van de trappen. 

Met deze 3D bovenaanzichten wordt het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de ruimte en mogelijkheden die ontstaan wanneer gekozen wordt voor uitvoering van dit ontwerp. Hiermee krijgen zij inzicht in hoe de ruimte gaat ogen, welke ruimte nieuwe elementen innemen en hoe bepaalde constructies zullen gaan uitvallen. Dit ontwerp is op aanvraag van de bewoners gemaakt.

Dit is een concept voorstel voor de bewoners van de meubels en verlichting voor de woonkamer.
Deze meubelen voldoen aan de wensen van minimalistisch design en om veel licht het huis in te laten. Met de kleuren en materialen wordt er rekening gehouden met het sfeerboard waarin alle wensen verwerk zijn. De klant heeft het complete meubel- en verlichtingsplan reeds in bezit.