interieuradvies
half vrijstaande woning Lochem

Wensen

De eigenaren van een half vrijstaande stadsboerderij uit 1903 gaven aan dat de keuken wel een flinke renovatie kon gebruiken. Het realiseren van een nieuwe keuzen was één van dé wensen na hun verhuizing. De voorliefde voor het oude huis was voelbaar. Dat moest dan ook tot haar recht komen wanneer er mooie schatten ontdekt zouden worden. Het ontbrak in de keuken aan een praktische indeling van zowel de opstelling als indeling van de kasten. Daarbij was de keuken niet functioneel en ontbrak het aan goede verlichting. Een beetje vrolijker en eigentijdser was het uitgangspunt.  

De keuken was gedateerd en opgesteld in een L vorm. Daardoor voelde het gesloten aan in deze ruimte.

Doordat de kastindeling niet optimaal was en de apparatuur vernieuwing kon gebruiken, kon er een compleet nieuwe look en feel ontworpen worden. 

Keuken voor verbouwing

Indeling

De rechte opstelling werd voorzien van praktische apparatuur voor het gebruik. Zo zijn koelkast, vriezer en een vaatwasser ingebouwd. Hierdoor werd elke ruimte optimaal benut.

Met een ruime kast net om het hoekje, waren bovenkastjes niet nodig en kon er extra ruimtelijk gevoel gecreëerd worden.

  

Door het toepassen van kleur kreeg de keuken een eigentijdse, frisse look en feel.

Door eerst naar de basis van de woning te kijken ontdekte we aan de buitenzijde dat er vroeger achterin de keuken een raam had gezeten. Door deze terug te brengen in originele staat kon er direct meer daglicht binnen komen. Met daarbij verlichting op de juiste plaatsen toe te voegen, werd het lichtprobleem voor zowel overdag als 's avonds verholpen. Ook het achter gipsplaten verborgen originele plafond werd in ossenbloed rood hersteld.

Met functionele items zoals de tafelbladlade kon er meer werkruimte worden gemaakt.

Keuken na verbouwing

Wil jij dit ook?

Bekijk hier wat ik voor je kan betekenen:

interieuradvies