interieuradvies
- badkamer -

Wensen

De eigenaren kochten een ruime gezinswoning die uit de verhuur kwam. Daardoor was de badkamer hard aan vervanging toe en de eigenaren hadden enkele wensen met betrekking tot de was- en droogmachines. Op zolder vonden zij geen optie.

Verder mocht het bad eruit en wilde zij een warme,  lichte badkamer. Daarbij vonden zij de verlichting een belangrijk punt. Ze kwamen bij mij voor interieuradvies en ondersteuning hierin.Met het interieuradvies is een zeer functionele badkamer ontstaan die van alle gemakken is voorzien.
Door de juiste indelings- en materiaal keuzes konden de wensen tot stand komen.
Zo ontstond een warm, fris en open geheel met voor elke handeling haar eigen zone. 

De badkamer had achterstallig onderhoud en was toe aan een flinke update. De frisheid en warmte die de nieuwe bewoners zochten in hun badkamer ontbrak.

Er was laag op laag betegeld, sommige voegen hadden schimmel en niet alles functioneerde zoals je mag verwachten. De indeling kon ook functioneler ten opzichte van de wensen.

Situatie vooraf

Situatie na

De douchehoek is compleet nieuw betegeld met fris blauwe tegels en voorzien van een "plankje" om je douche producten op te zetten. Door het toevoegen van een messing douche wordt het een warm geheel.

Aan de bewoners de keus of zij heerlijk onder de handdouche of de regendouche stappen.

Er is bewust voor opbouw sanitair gekozen in overleg met de bewoners. Technisch belangrijke details die ik altijd bespreek.

Op zowel de begane grond als de eerste verdieping is het hout een verbindend element geworden tussen de leefruimtes in deze woning. 

Door het bad uit te breken kwam er ruimte voor het was meubel met de wasmachine en droger daaronder. Ertussen opbergruimte voor o.a. make-up spullen. Daar bovenop werd het werkblad gemaakt van dezelfde tegels als in de douche. Dit zorgt voor eenheid in de badkamer.

Bij de deur, schuin tegenover de wastafel is nog een extra kast ontworpen voor het opbergen van handdoeken en andere badkamerspullen. 

Opbergen

Zones

Alle functies in de badkamer hebben hun eigen zones gekregen, zo ook het toilet. Rechts op de foto zie je een muurtje. Deze is opgetrokken met een duidelijk doel: niet in het zicht zitten wanneer iemand per ongeluk binnenkomt (als je de deur niet op slot hebt gedaan ;).

Het hout is afgewerkt met een matte lak waardoor deze altijd goed af te nemen is. Het hout zorgt tevens voor warmte in deze ruimte.Doormiddel van spots in het plafond wordt de badkamer goed algemeen belicht.

Door het toevoegen van andere type lampen brachten we een luxe sfeer die warm aandoet.
Tevens zijn deze hanglampen bedoeld voor de nacht. Ze geven zachter licht af dan de spots waardoor een nachtelijk bezoek aan de badkamer aangenaam wordt.
Verder is de vloer van de badkamer voorzien van elektrische vloerverwarming.

Verlichting

Wil jij dit ook?

Bekijk hier wat ik voor je kan betekenen:

interieuradvies