interieuradvies
half vrijstaande woning Lochem

De half vrijstaande stadsboerderij uit 1903 voelde voor de bewoners krap, hokkerig en onpraktisch. Ondanks dat het een huis is voor maximaal 2 personen, werd juist het belang van ruimte en een functionele indeling van belang. Dit was een grote wens van de bewoners. Om dit te creëren werd mij om interieuradvies en ondersteuning gevraagd.

Er was bekend dat er veel afgetimmerd zou zijn, maar wat er ontdekt werd tijdens de verbouwing was ontzettend mooi! Dat bracht het huis in volle glorie terug en gaf direct sfeer aan de ruimte. 

Wensen

Situatie voor

De bovenverdieping was opgedeeld in kleine ruimtes met 1 grotere kamer als slaapkamer. 

De CV installatie was op een onhandige plek gezet en nam daardoor veel ruimte in bij de kledingkast.
(achter de fotograaf gesitueerd).

Daarbij was veel afgetimmerd en de schuine daken in de rest van de ruimte een mooie uitdaging om aan te gaan. 

Dat het een complete verbouwing werd inclusief compleet strippen van de bovenverdieping, was in eerste instantie niet gelpland. Dat dit het waard was bleek toen de knoop doorgehakt was. 

Door het slopen van een afgetimmerd hoekje, kwam naar voren dat het beste was om de bovenverdieping grondig aan te pakken.  

Het dak was matig geïsoleerd (lees: er waren gaten waar je doorheen keek naar buiten) en veel afgetimmerd werk zorgde voor veel ruimteverlies. 

Doordat alle wanden niet dragend bleken, zijn deze verwijderd om ruimte te winnen.  Het muurtje van de wasbak bleef. 
De ruimte is vervolgens afgewerkt met behoud van de details.

situatie Na

Kenmerken

De grootste vondst werden toch wel het plafond en het hooiluik. Blijkbaar was de gehele bovenverdieping ooit een hooizolder. 

Er kwam een fantastisch plafond naar voren die achter de gipsplaten verscholen zat. Die gaven direct instant sfeer en brachten het huis in zijn natuurlijke authenticiteit naar voren!

Ook werd het oorspronkelijk hooiluik ontdekt en in volle glorie behouden. Helaas is daar geen foto van.